gebiljoend kozijn

Wat is biljoenen eigenlijk?

De term Biljoen staat niet voor een getal of hoeveelheid, maar voor een sierlijke bewerking van kozijnen¬†zoals deze werden toegepast bij historische kruiskozijnen in woningen uit de 16e en 17e eeuw. De kozijnen werden zodoende “gebiljoend”. De functie van het biljoenen was¬†het binnenlaten van meer licht in het interieur door deze zwaar uitgevoerde kozijnen.

Onder de naam BiljoenKeur is Tom Bartelds actief als bouwkundig keurder in Amersfoort, Utrecht en omstreken. Hij koos deze naam voor zijn onderneming omdat hij u graag meer licht geeft op uw vastgoed, net als een gebiljoend kozijn meer licht geeft in een woning. Neem contact op voor een bouwkundige keuring of bouwkundig advies.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.